MTV3:n henkilövaaligallup

Tämän illan MTV3:n uutiset julkistavat Taloustutkimuksella teettämänsä henkilövaaligallupin Uudenmaan vaalipiirssä. Maikkarin politiikan toimituksen pomo Timo Haapala kirjoittaa blogissaan gallupin tuloksista. Gallupin mukaan vihreät olisivat saamassa viidennen paikan Uudeltamaalta. Läpimenijöitä vihreiden listalta olisivat Heidi Hautala, Jyrki Kasvi, Marko Björs, Timo Juurikkala ja Merkukka Forsius.

Sattumalta vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen oli osunut haastateltavien joukkoon. Ari kertoo tutkimuksen tekotavasta vihreiden kampanjablogissa:

”Satuin nimittäin olemaan yksi tuohon haastatteluun vastanneista ja olen aika tyrmistynyt: haastattelija tarjosi noin viisi vaihtoehtoa, kun olin vastannut aikovani äänestää vihreitä. Ja ne taisivat olla nuo viisi, jotka nyt ovat vihreiden listan läpimenijät. Ei siis kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Eikä heittää kirvestä kaivoon, jollei tullut mainituksi tässä. Kannattaisikohan Taloustutkimuksella tsekata, mikä menetelmä haastatteluissa olikaan käytössä?”

Näinpä. Ei silti, hyviä tyyppejä kaikki meidän ehdokkaat, jotka menisivät gallupin mukaan läpi, itse voisin arvojen puolesta äänestää ihan ketä tahansa heistä. Saattaisi olla kuitenkin hauskempaa jos äänestäjät saisivat itse valita, eikä taloustutkimuksen haastattelija tai maikkarin toimittaja tekisi sitä heidän puolestaan…

Maria Halonen 

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Uncategorized

2 responses to “MTV3:n henkilövaaligallup

 1. Janne Ekman

  Tässä maikkarin sivulta kopioitu vihreiden saamien äänten jakauma.

  Heidi Hautala 58,3 prosenttia äänistä
  Joku muu 17,4
  Ei osaa sanoa 8,7
  Jyrki Kasvi 7,2
  Marko Björs 3,2
  Timo Juurikkala 2,5
  Merikukka Forsius 2,2
  Terho Pursiainen 1,1
  Eeva Honkanummi –

  Tästä näemme, että yli 26% valitsi jonkun muun ehdokkaan kuin haastattelijan antamat vaihtoehdot. Varmasti niistä osa meni Jannelle ja Kaisalle. =)

 2. Uusimaa on niin iso vaalipiiri, etteivät tällaiset nimigallupit tässä vaiheessa paljon paina. Mahtavaa on se, että lisäpaikka näyttäisi tulevan! Kuten Mariakin sanoi, ei näissä Maikkarin haaviin tarttuneissa ehdokkaissa ole yhtään mitään vikaa, hyviä tyyppejä kaikki, mutta Jannen kannattaa nyt tehdä laajaa kamppista kaikkialla Uudellamaalla. Uudellemaalle on muuttanut järkyttäviä määriä Helsingin karkoittamia nuoria perheitä. Tästä joukosta löytyy paljon potentiaaleja äänestäjiä. Minunkin nuoret työtoverini ovat järjestään muuttaneet Uudellemaalle, kun Helsingissä ei perheelliselle nuorelle ole tarpeeksi tilavia, kohtuuhintaisia asuntoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s