Kampanja-avaus!

Aurinko ja pikkupakanen hellivät Vihreiden tämän kevään ensimmäisessä katutapahtumassa. Itse olin Tapiolassa jakamassa Jannen lehteä ja vihretesti -mainoksia. Lieneekö sään ansiota, mutta hyvä tuuli oli tarttunut meihin kaikkiin, ja tapahtuma oli aivan nappiin onnistunut. Kylmä oli, mutta kivaa 🙂 Kiitos mukavasta seurasta Annalle, Lauralle, Markulle, Eevalle, Jyrkille, Maijalle, Sirulle, Johannalle, Samille, Tonylle, Timolle ja toiselle Timolle!

Kevään vaalien yksi suurimpia teemoja on ilmastonmuutos, ja sen huomasi myös vaalimökillä. Ilmasto ja sää puhutti melkein kaikkia mökillä kävijöitä. Ketäpä toisaalta ei kiinnostaisi, millaisia seurauksia on lapsiemme elämälle niillä valinnoilla, joita nyt teemme.

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen kahteen asteseen on valtava haaste, eikä mitään taikatemppuratkaisua siihen ole. Torjuntavoittoon tarvitaan koko laaja skaala pieniä ratkaisuja – uusiutuvien energialähteiden koko kirjo tuulivoimasta ruokohelpeen (turve ei ole uusiutuva, ydinvoima ei sisälly skaalaan!); tarvitaan massiivista energiansäästöä, raiteita ja ruuhkamaksuja.

Ennenkaikkea tarvitaan kuitenkin asennemuutosta ja päättäjien vaihtamista sellaisiin, jotka ottavat kansalaisten huolen ilmastonmuutoksesta vakavissaan. Vastuullisella politiikalla ja tiukoilla taloudellisilla ja poliittisilla ohjauskeinoilla voidaan vaikuttaa siihen, päästäänkö tarvittaviin päästövähennyksiin, ennenkuin on liian myöhäistä.

Tulevaisuuden valkeat joulut myydään nyt – eikä ole samantekevää, miltä vaalimökiltä ilmastolupaukset ostetaan. Muiden puolueiden katteettomat viherrykset vaalien alla tulevat lopulta kalliiksi meille kaikille, ja se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa (saati sitten tyhjästä). Ilmastotekojen aika on nyt!

Maria Halonen

ilmastonmuutos-nyt.JPG

Ilmastonmuutos nyt – kuva Helsingin edustalta viime loppiaisena…

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s